top of page
Search

#DiscGolfCharityDay 10.10.2020

Updated: Oct 9, 2020

Lördagen den 10 oktober mellan kl. 13-17 är alla banor på Åland redo att ta emot dig som vill spela discgolf och samtidigt göra skilland för barn på Åland. Varje varv du spelar ger tack vare sponsorer en summa till Rädda Barnens barnfond.

Så här deltar du

Bestäm vilken av alla 11 banor på Åland som du vill testa och bege dig dit. Du kan starta när som helst under dagen mellan kl. 13-17.00. Kom ihåg att ta med egen disc eller frisbee. Saknar du disc och vill låna så finns ett antal lånediscar vid banorna. Du kan även köpa discar hos vår sponsor Team Sportia eller låna på Mariehamns bibliotek.


Upplägget är att man spelar i tvåmannalag med sitt barn, syster, plastpappa, kompis eller vem som helst :) Båda personer kastar ut och man väljer den bästa disken och båda kastar ut från den tills man fått den i korgen. Det gäller att få till så många påbörjade 9-håls varv under 4 timmar. I normal fall, dock beroende på bana så tar ett varv mellan 30-50 minuter, så laget kan hinna med max 4-8 varv under de timmar som finns.


Det finns funktionärer vid varje bana som hjälper till att samla in och dela ut deltagarlapparna samt visar hur man själv kan använda discgolfmetrix (den app som du själv kan registrera ditt resultat i).


Banansvariga vid banorna försöker i mån av möjlighet ordna försäljning av kaffe och tilltugg för deltagarna. Vilka banor som kommer att finnas med presenteras vecka 41. Du kan anmäla ditt lag här. Anmälan. Så man kan antingen anmäla sig på plats eller via länken på discgolfmetrix.


Idén bakom initativet

Vi liver mitt i en pandemi vars återverkan som vi inte kan överskåda. Hälsomässigt så är den för tillfälligt under kontroll (enbart 22 smittade under ett halvår, ingen ens inlagd och ännu mindre har någon dött av Corona). På ett sätt känns det overkligt för många på Åland, speciellt för en familj där båda fortfarande har jobbet kvar, så är livet i princip som vanligt. Om däremot man arbetar i rederibranschen, är turistföretagare, egen företagare så är livet en riktig utmaning. Det finns även andra sektorter som har blivit drabbade av nedsänkningarna av samhället. I projektet för att primärt rädda en del av turistsäsongen 2020, som är initierat av Företagarna på Åland, så har vi noterat att det finns en grupp i vårt samhälle som inte kan påverka sin eller sin familjs utsatta situation och det är barnen. Därför har vi bestämt i samråd med Rädda Barnen på Åland att försöka dra in så mycket pengar som möjligt genom att spela frisbeegolf runt omkring på Åland.



Sponsorerna

För de företag eller privatpersoner som är villiga att sponsra till Rädda Barnen, så kan göra det på olika sätt.

  • Sätta in pengar (valfritt belopp) på ett eller flera lag och betalar beroende på hur många varv de hinner med på 4 timmar [Teamsponsor]

  • Sätta in pengar (valfritt belopp) på en flera banor och betalar beroende på hur många varv de hinner med på 4 timmar [Guldsponsorer]

  • Sätta in pengar (valfritt belopp) på alla varv som görs under de fyra timmarna. [Huvudsponsorer]

Man kan även som sponsor sätta in ett bestämt belopp som så fördelas det på antingen alla varv eller en speciell bana eller lag. Här kan du klicka för att komma åt formuläret

500 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page